RecoveryPump

Всеки спортист има специфични за него и вида спорт тренировъчни методики. Системата на RecoveryPump е практична и лесно адаптирана към тези особености на спортния процес. Тя  е добро и ефикасно решение за спортно-възстановителните  процедури, както при професионалните спортисти, така и при любителите.

Болките в мускулите възникват след високи нива на мускулна работа – главно поради микротравматизъм  на клетъчно ниво в мускула. Това води до натрупване на млечна киселина и отпадни метаболитни  продукти, които тялото не може да премахне по време на тренировката.

Казано по-просто, нарастващото натрупване на  метаболитни  отпадни продукти и вода в мускулите след тренировка причинява намаляване на производителността и увеличаване на мускулната умора. Тези елементи трябва да бъдат отстранени, чрез венозната и лимфната система, за да се възстанови ефективно мускула.

Как човешкото тяло премахва метаболитни отпадни продукти?

Нашата лимфна система и кръвоносните съдове работят заедно, за да изхвърлят отпадните  продукти от метаболизма от нашите клетки по естествен път. Мускулното движение обаче е необходимо, за да се стимулира този процес, тъй като лимфната система няма помпа, подобна на сърцето. Често спортистите прилагат леки упражнения, за да постигнат мускулна контракция и да увеличат кръвообращението в тялото, като по този начин намаляват болезнеността.

RecoveryPump ускорява възстановяването на мускулите

Въпреки, че човешкото тяло естествено изхвърля отпадните  продукти, причинявайки болезненост и умора, това отнема време. RecoveryPump  е естествена алтернатива на пасивното възстановяване, което далеч надхвърля резултатите, постигнати от много традиционни начини за възстановяване. Система симулира локализираното „активно възстановяване“ по пасивен начин, защото терапията се провежда в покой.

Как работи?

Последователната прекъсваща пневматична компресия, подобна на възстановителната помпа, увеличава венозното връщане, ускорявайки бързо реабсорбцията на метаболитните отпадни елементите, причиняващи болезненост и умора в мускула. Специфичните нива на компресия, измерени в mm /Hg, увеличават кръвообращението на всички нива на венозната система, дълбоките вени, повърхностните вени и перфорантните вени, ефективно премахвайки метаболитните отпадни продукти по-бързо от всеки традиционен начин на възстановяване или почивка.

Последователна компресия е доказана терапия, чрез научни изследвания, както в областта на медицината, така и в областта на спортната физиологията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *